Politie onderzoekt brand loods Nieuwland

woensdag 26 april 2017

Nieuwland - De politie stelt een onderzoek in naar de brand in een loods aan de Zijlkade in Nieuwland. De uit-slaande brand ontstond op dinsdagavond 25 april rond 18.00 uur. Bij de brand kwam asbest vrij en er waren verschillende explosies. Ook troffen de hulpverleners chemische stoffen aan.

De politie onderzoekt nu de brandoorzaak en of de chemische stoffen mogelijk wijzen op de aanwezigheid van een drugslaboratorium in de loods. Experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn voor dit onderzoek ingeschakeld.

De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om op het allerhoogste veiligheidsniveau te kunnen acteren bij zogenaamde CBRN incidenten: chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn of doet daar zelf het opsporingsonderzoek indien dit alleen met speciale bescherming bijvoorbeeld kan. Binnen de LFO zijn ook een aantal adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer werkzaam. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dalem | 112 alarmeringen Dalem | Goedkoop Tanken in Dalem | Supermarkten in Dalem | Weerbericht Dalem