Verdachte situatie: bel de politie

donderdag 9 juli 2015

Gorinchem - Laptops, airbags en navigatiesystemen vormen voor auto inbrekers een goede buit. Vooral in de Gorinchemse Haarwijk en in de wijk Oost/Dalem/Wijdschild was het in 2015 raak. De politie roept inwoners van Gorinchem dan ook op om direct 112 te bellen bij verdachte omstandigheden.Verdachte situatie - Bel de politie

Autokraak is voor de politie een moeilijk aan te pakken delict. Het openbreken en stelen is een kwestie van minuten, terwijl de inbraak of diefstal vaak een paar uur later wordt ontdekt. Op autodieven rechercheren of ?posten?, om ze op heterdaad te kunnen betrappen is een kostbare en tijdrovende zaak, waar je ook nogal wat geluk mee moet hebben. De politie probeert onder meer door technisch (sporen)onderzoek van de opengebroken auto?s de daders te achterhalen.Veel mensen twijfelen nog te vaak om de politie te bellen, terwijl de politie juist veel succesvoller kan zijn na een snelle tip. Veel aanhoudingen vinden plaats omdat een buurtbewoner, een honden-uitlater of een alerte getuige de boel niet vertrouwt en belt.Preventietips diefstal auto

Er zijn allerlei manieren om het inbrekers en dieven moeilijker te maken.

Zet de auto zo vaak mogelijk op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verlichte plek. Parkeer de voorwielen altijd richting de trottoirbanden.

Maak er een gewoonte van om bij het verlaten van de auto het stuurwiel in het stuurslot te laten vallen.

Haal de radio (of het frontje van de radio) uit de auto. Verstop dat niet in de auto.

Haal altijd de sleutel uit het contact als u uit de auto stapt, ook al parkeert u maar heel even. Sluit uw auto altijd goed af. Laat geen reservesleutels achter in uw auto.?

Laat uw spullen niet zichtbaar in de auto achter. Heeft u een stationcar, dek dan de laadruimte niet af.

Laat zien dat u niets waardevols in de auto heeft liggen. Zet eventueel het dashboardkastje open.

Het graveren van autoruiten met het kenteken werkt drempelverhogend. Gegraveerde ruiten zijn een extra handicap voor het verhandelen van de complete auto.

Gebruik een afsluitbare tankdop om diefstal van brandstof te voorkomen.

Zorg voor een goedgekeurd alarmsysteem of een startonderbreker.

Naast elektronische beveiligingsmiddelen zijn er ook mechanische middelen in de handel. Voorbeelden zijn handremsloten, stuur-pedaalsloten, wielklemmen, wielmoerbeveiliging (tegen diefstal van siervelgen).

Ga bij verkoop van uw auto altijd mee met de proefrit. Stap als eerste in en als laatste uit de auto tijdens de proefrit met een potentile koper.

Geef uw auto bij verkoop pas af wanneer alle zaken zijn geregeld (betaald, kenteken overgeschreven, officieel vrijwaringsbewijs ontvangen).

Laptops en navigatiesystemen

Autodiefstal na woninginbraak

Aangifte doen is belangrijk!

De wijkagent

Voor meer informatie kunt u terecht bij de wijkagent. De gegevens van de wijkagent staan op

Als elke seconde telt kunt u 112 bellen, maar als het ook zonder zwaailicht kan, bel dan 0900-8844 (lokaal tarief).

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dalem | 112 alarmeringen Dalem | Goedkoop Tanken in Dalem | Supermarkten in Dalem | Weerbericht Dalem